De kweker en de hovenier

De kweker en de hovenier

 

MOH-0813-6040

 

DSC03521

 

Begin april 1999 ben ik mijn hoveniersbedrijf gestart. De eerste jaren hield ik mij vooral bezig met de aanleg van tuinen. De afgelopen jaren kwam er bij bedrijven en particulieren meer en meer de nadruk te liggen op het gebruik van ‘harde’ materialen. Ik heb er toen voor gekozen om de nadruk op de groene kant van mijn vakgebied te leggen. In 2008 heb ik de grond kunnen verwerven om mijn droom op te realiseren. De kwekerij.

 

Op dit moment houd ik mij als hovenier vooral bezig met het aanleggen en onderhouden van borders en beplanting. De kwekerij speelt hierbij een belangrijke rol. Hier worden planten getest op hun gebruikswaarde en toepasbaarheid in tuinen. De natuur is mijn inspiratiebron, maar dat betekent niet dat ik uitsluitend ‘natuurlijk’ ogende planten kweek en toepas. Voldoende kleur vind ik erg belangrijk omdat dat tenslotte bij de menselijke natuur past. MOH-0813-6148 IMG_0097 De borders die ik ontwerp kenmerken zich veelal door een overwegend natuurlijke uitstraling waarin ook lang-bloeiende planten verwerkt worden die een jaarrond de tuin op kleur houden.

 

Contact    Contact opnemen